Shutterstock

Nieuws Samenwerking

Duitse mengvoerbanken bundelen krachten

22 November 2021 - Wouter Baan

De Duitse banken en tevens voercoöperaties Ems Vechte en VR Bank bundelen hun krachten en gaan intensief  samenwerken. De mengvoerproductie vindt veelal plaats in de grensregio's. In toenemende mate wordt hier in Nederland markaandeel gewonnen.

Ems Vechte produceert op jaarbasis 750.000 ton, VR Bank 150.000 ton. Door de volumes samen te voegen wordt getracht synergievoordeel te realiseren. Onder meer op gebied van grondstoffeninkoop, productie en logistiek wordt intensief de samenwerking gezocht, net als op gebied van bankactiviteiten.

Gezamenlijk denken de boerencoöperaties beter in staat te zijn om in spelen op het snel veranderende bankenlandschap, waarbij sprake is van digitalisering en veranderende consumententrends. Volgens de directies van beide coöperaties is de combinatie van bankactiviteiten en mengvoer een unieke combinatie die elkaar versterkt. Naar eigen zeggen staan beide coöperaties er financieel goed voor.  

Oost-Nederland en Veluwe
Hoeveel ton mengvoer Ems Vechte in Nederland afzet, wil het bedrijf uit concurrentieoogpunt niet zeggen, maar het gaat in elk geval om een substantieel deel van de jaarlijkse afzet. Naar verluidt beleveren dagelijks enkele tientallen bulkauto's Nederlandse veehouders. Vooral in Oost-Nederland en op de Veluwe heeft het bedrijf de laatste jaren veel varkenshouders als klant gekregen. Naast mengvoer is Ems Vechte ook nog actief in de biogas en akkerbouw. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden