Verschuiving in partners

APH-Noord gaat verder als Agrotec Noord

19 Januari 2015 - Niels van der Boom

De dealerreorganisatie, die volgde nadat Dewulf Miedema overnam, resulteerde in een lastige situatie bij Dewulf-dealer APH-Noord. Twee van de vier partners behielden namelijk het dealerschap, terwijl de andere twee met lege handen stonden. Met terugwerkende kracht gaat het bedrijf daarom verder als Agrotec Noord. Daaronder vallen Mijn van Dijk Mechanisatie en LMB Geertsema. Ook dienst zich een nieuwe partner aan; Van Gemeren Mechanisatie.

APH-Group, één van de aandeelhouders van APH-Noord, trok zich al eerder terug uit de organisatie. Dit omdat Dewulf N.V nauw betrokken is bij APH-Group. Om zich beter te kunnen onderscheiden heeft daarom een naamswijziging plaatsgevonden. Deze geldt vanaf 1 januari. Op 16 januari maakte Dewulf officieel bekend dat het, met ingang van 15 januari, de distributieovereenkomst opzegt. Een uitlooptermijn van één jaar wordt gehanteerd.

Twee samenwerkingspartners gaan verder met het merk Dewulf, maar niet onder Agrotec. Dit zijn Peterse Mechanisatie uit Uithuizen en Tol Mechanisatie uit Slochteren. Deze bedrijven blijven als servicepartner beschikbaar voor de afwikkeling van technische zaken en garanties. De mechanisatiebedrijven Geertsema en Mijno van Dijk gaan samen verder onder een nieuwe naam.

De banden met mechanisatiebedrijf Van Gemeren uit Numansdorp waren al goed. Die worden verder versterkt, want de onderneming is mede-aandeelhouder van Agrotec Noord geworden. Dit heeft er ook toe geleidt dat het merk Güstrower – met bemestingstechniek en overlaadwagens – aan het leveringspakket is toegevoegd. Het merkenpakket met onder andere Bijlsma Hercules, Baselier en Wifo wordt momenteel ondergebracht in de nieuwe organisatie.

Het vinden van een nieuw rooiermerk zal echter niet meevallen, gezien het kleine aantal fabrikanten. Het Engelse Standen richt zich voornamelijk op de markt in Groot-Brittannië. Ropa is nog niet zover en lijkt al een duidelijke dealerstructuur voor ogen te hebben.

Twee vertegenwoordigers van APH-Noord - Jaap Slim en Sjirk Dijkstra - hebben hun dienstverband bij APH-Noord beëindigd. Agrotec Noord is daarom op zoek naar nieuwe invulling. De drie partners geven in het nieuwsbericht aan dat het concept wordt gehandhaafd. Een gecombineerde verkooporganisatie die is gespecialiseerd in aardappeltechniek, met een laagdrempelige serviceorganisatie.


Per 1 januari heeft APH-Noord de naam veranderd in Agrotec Noord. Partners Mijno van Dijk en Geertsema blijven hun krachten bundelen. Nieuwe partner is Van Gemeren Mechanisatie.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden