Alleen Zeeuwse aardappelen

Beroemde chefkok opent 5 exclusieve friteszaken

14 April 2016 - Redactie Boerenbusiness - 3 reacties

Als het aan sterrenchef Sergio Herman ligt is nog niet alles uit het frietje gehaald. In juni opent hij zijn eerste Frites Atelier in Den Haag. Later dit jaar volgen er nog vier zaken op triple A-locaties en er zijn plannen in het buitenland waaronder België.

De Zeeuwse topkok zegt samen met zijn zakenpartners een eenvoudig product als frites in een warme en inspirerende omgeving te willen neerzetten. Herman die altijd een groot liefhebber van frites is geweest en ‘s nachts bij Oud Sluis naar België reed om de beste frites te eten, miste echter de beleving. In het Frites Atelier mogen bezoekers frites op sterrenniveau verwachten, gemaakt van verschillende aardappelrassen en met sauzen zonder conserveringsmiddelen.

Er wordt continu bekeken waar de beste aardappel vandaan moet komen

Herman geeft aan alleen frites te bakken van Zeeuwse aardappelen. Toch kan de herkomst per jaar verschillen en wordt continu bekeken waar de beste aardappel vandaan moet komen. Het ontwikkelen van lekkere frites is moeilijker dan hij had gedacht. Hij proefde honderden aardappelen en experimenteerde anderhalf jaar met de receptuur.

Een frietje gaat gemiddeld tussen de 3,50 en de 6 euro kosten. Behalve frites en sausen zijn er speciale groentebakjes met groentes van de biologische boerderij uit Zeeland.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Reacties
3 reacties
petatje 14 April 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/aardappelen/artikel/10869250/Beroemde-chefkok-opent-5-exclusieve-friteszaken]Beroemde chefkok opent 5 exclusieve friteszaken[/url]
Zo bijzonder zijn de aardappelen die we als boeren telen! Ik wens deze ondernemer succes met zijn formule en onderscheidende marketing strategie, weg van de bulk zonder marges. Hij benadert het product van de positieve kant, dat is nog eens wat anders als wat de meeste telers ervaren!
Martin Martens 4 Maart 2017
Sergio Herman is een goede commerçant. ik geef hem groot gelijk met zijn keuze voor aardappelen uit de Zeeuwse Polder. De boeren daar kennen hun stiel en de grond is bijzonder geschikt voor de aardappelteelt. Maar zijn eigen Zeeuwse geschiedenis in Sluis zal ook wel meegespeeld hebben in zijn keuze.

Nu alleen nog even kijken als er massa's mensen zijn die het driedubbele voor een bakje frieten van Sergio willen betalen eens de hype over is.
Frieten zijn immers alledaagse kost zonder veel complimenten voor veel mensen.

Maar ik wens hem van ganser harte succes met zijn onderneming. het brengt de aardappel in de actualiteit en kan anderen aanzetten om na te denken hoe dit product kan opgewaardeerd worden.
Abonnee
Blit Agro 4 Maart 2017
Toch denk ik zeker dat er animo is voor een echt goede bak frites.
steeds meer massa patat op smaak gemaakt met ingebakken kruiden en klodders dikke mayo.

echt goede frites met smaak behoeft geen saus.

Waarom doet de snackbar met verse frites betere zaken,,,???

wat maakt de consument nou uit of ie € 3.- betaalt of € 8,- als het gewoon echt lekker en goed kan zijn.
ik ben voor,, al zal het ook voorlopig een niche zijn.
Joop 5 Maart 2017
Juist Blit en goede frietaardappels komen van de klei.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden