Als het aan sterrenchef Sergio Herman ligt is nog niet alles uit het frietje gehaald. In juni opent hij zijn eerste Frites Atelier in Den Haag. Later dit jaar volgen er nog vier zaken op triple A-locaties en er zijn plannen in het buitenland waaronder België.
De Zeeuwse topkok zegt samen met zijn zakenpartners een eenvoudig product als frites in een warme en inspirerende omgeving te willen neerzetten. Herman die altijd een groot liefhebber van frites is geweest en ‘s nachts bij Oud Sluis naar België reed om de beste frites te eten, miste echter de beleving. In het Frites Atelier mogen bezoekers frites op sterrenniveau verwachten, gemaakt van verschillende aardappelrassen en met sauzen zonder conserveringsmiddelen.
Herman geeft aan alleen frites te bakken van Zeeuwse aardappelen. Toch kan de herkomst per jaar verschillen en wordt continu bekeken waar de beste aardappel vandaan moet komen. Het ontwikkelen van lekkere frites is moeilijker dan hij had gedacht. Hij proefde honderden aardappelen en experimenteerde anderhalf jaar met de receptuur.
Een frietje gaat gemiddeld tussen de 3,50 en de 6 euro kosten. Behalve frites en sausen zijn er speciale groentebakjes met groentes van de biologische boerderij uit Zeeland.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/aardappelen/artikel/10869250/Beroemde-chefkok-opent-5-exclusieve-friteszaken]Beroemde chefkok opent 5 exclusieve friteszaken[/url]