Inside: Aardappelmarkt

Vraag chipsverwerkers geeft invloed op stemming

11 Januari 2017 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Er is een nieuw element in de markt die een verdere positieve invloed kan hebben op de stemming in aardappelen. Vanuit de chipsindustrie neemt de vraag naar geschikte aardappelen in korte tijd toe.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Vooral in Groot-Brittannië staat de situatie op scherp. Chipsfabrikanten kampen met een groot tekort aan grondstof, terwijl afnemers de fabrikanten houden aan hun leverplicht en prijsafspraken. In het verleden gaf dat geen problemen, aangezien er op de vrije markt altijd wel grondstof te koop was. Dit seizoen is er van veel vrij aanbod geen sprake; de markt lijkt vrijwel leeg.

Britten zoeken hun heil in Frankrijk

Om zich toch aan de leverafspraken te houden, zoeken de Britten hun heil momenteel in Frankrijk. Voor Lady Anna worden prijzen genoemd van 34 tot 35 euro per 100 kg.

Met dat de contractonderhandelingen met telers voor seizoen 2017/18 de komende periode plaatsvinden, staan de chipsfabrikanten één nul achter, nu de markt ook in andere aardappelverwerkingsbranches hoog staat. Overigens is pootgoed van de vroege soort Lady Rosetta ook beperkt.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden