Inside: Aardappelmarkt

Run op chipsaardappelen nog niet voorbij

19 Januari 2017 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Wie zijn kwalitatief goede chipsaardappelen nog vrij heeft zit gebakken. Zowel in Nederland als in België worden prijzen betaalt van 30 euro per 100 kg. Ook de vlokkenprijs zit in de lift.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De prijs van Fontane met chipskwaliteit voor export is opgelopen tot 30 euro per 100 kg. Voor Agria directe levering zijn ook transacties bekend van 30 euro. Daarmee zijn de prijzen van aardappelen met bestemming chipsindustrie sinds afgelopen week weer iets verhoogd, maar de kwaliteit is leading.

In Groot-Brittannië is het serieus de vraag of er voldoende grondstof voor chips is

Ook verdere verhogingen in Groot-Brittannië. Hier is de bakkleur een probleem en is de vraag of er voldoende grondstof is, een serieuze factor. In Duitsland dezelfde situatie met hoge prijzen en kwaliteitsissues.

De Duitse prijzen voor chipsaardappelen lagen eerder nog op zo’n 20 tot 23 euro in Nedersaksen, maar zijn inmiddels verhoogd naar 27 à 28 euro, afhankelijk van de kwaliteit en transportkosten.

Door de moeilijke oogstomstandigheden zijn veel knollen blauw en niet meer geschikt voor chips. Die gaan nu de vlokkenindustrie in. Hoewel de verdiensten daarvan nogal wat lager liggen dan van chips, is ook hier de prijs gestegen. Van 9 à 10 euro zijn de prijzen opgelopen richting de 12 tot 14 euro.

Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden