Inside: Aardappelmarkt

Agristo lijft Belgische en Nederlandse telersclubs in

1 Februari 2017 - Clarisse van der Woude

Met het inlijven van telersvereniging Limbra door Agristo ontstaat er een verdergaande samenwerking. Voor Agristo is de integratie niet de eerste.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Limbra telt zo’n 50 telers uit Limburg en Zuidoost-Brabant met een gezamenlijk areaal van ongeveer 800 hectare en een agronoom. ‘Destijds ontstaan toen een commissionair op leeftijd met zijn handelsactiviteiten stopte’, legt voorzitter Theo Verhoeven uit. ‘Hij had een groep aardappeltelers onder zich die toen besloot als telersvereniging verder te gaan onder het mom van samen meer marktwerking. Bij de opening van de Agristo-locatie in Tilburg in 2001 hebben wij ons meteen aangesloten.’

Strategie van open en transparant communiceren

Vanwege de administratieve rompslomp is echter besloten dat Limbra-telers met ingang van 1 januari 2017 rechtstreeks onder eigen naam aan de fabriek gaan leveren.
‘Telers waren unaniem voor de vereenvoudiging. Er verandert weinig voor hen. Waar Limbra eerst als administratieve schakel tussen zat, worden de leveringen nu direct met de teler afgewerkt’, licht Verhoeven toe.

Group purchase manager Steven de Cuyper van Agristo ziet 2017 als een overgangsjaar. ‘Vanaf 1 juli fungeert de integratie volledig, maar voor ons is het niet zo’n grote verandering. Er wijzigt niets in de manier van werken en contracteren. Wat ons betreft is het een duidelijke stap naar de telers toe waarin we open en transparant communiceren. Dat past bij onze strategie.’ 

Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden