Inside: Aardappelmarkt

Farm Frites denkt aan nieuwe fabriek in Argentinië

30 Maart 2017 - Clarisse van der Woude

Fritesproducent Farm Frites oriënteert zich op de bouw van een nieuwe fabriek in Argentinië. Dat bevestigt een woordvoerder.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het bedrijf heeft al sinds midden jaren ‘90 een fabriek in het midden van de stad Buenos Aires. De nieuwe fabriek, die het concern eventueel in de toekomst wil bouwen, zou in Mar del Plata moeten komen. Vanuit de haven kan het eindproduct dan richting Brazilië worden verscheept, het land dat onlangs anti-dumping maatregelen instelde voor frites uit West-Europa.

Wat Farm Frites met de oude fabriek doet, weten ze nog niet

Er wordt gesproken over 2.500 tot 3.000 containers per jaar en een jaarlijkse productiecapaciteit van 70.000 ton eindproduct, een standaardproductie als er één lijn in gebruik is. De Argentijnen verwachten dat de mogelijke ontwikkelingen de aardappelteelt en werkgelegenheid een boost kunnen geven.

Wat Farm Frites met de oude fabriek gaat doen, als de plannen doorgaan, weten ze nog niet. De woordvoerder benadrukt dat de Argentijnse plannen nog in de oriëntatiefase zijn. ‘Wij bekijken elke dag de mogelijkheden om door te kunnen groeien. De bouw van onze fabriek in China, die eind dit jaar klaar moet zijn, kost nu al onze tijd en energie. We kunnen maar met één ding tegelijk bezig zijn.’

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden