Inside: Aardappelmarkt

Onvoldoende regen voor stemmingsomslag op TM

9 Juni 2017

De aardappeltermijnmarkt blijft goed staan en kan zelfs als "vast" worden bestempeld. Vandaag sloot de markt op 15,10 euro met een omzet van 53 contracten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Door de komst van de regen hadden velen rekening gehouden met een dalende markt. Echter, die daling lijkt nog niet aan de orde. De regen die gevallen is in de verschillende aardappelteeltgebieden van West-Europa wordt door veel telers als te weinig gekwalificeerd. Met neerslagen van 5 tot 15 millimeter is deze nog niet terug te vinden in de aardappelruggen. 


Foto: Twitter (@Markversluis2)

De zorgen over de ontwikkeling van de gewassen nemen dan ook langzaam toe. De aardappel heeft in het begin van het seizoen zeer weinig vocht nodig, maar nu de cruciale fase van knolzetting is aangebroken, is voldoende vocht zeer wenselijk. Een ras als Innovator moet in deze fase van het groeiseizoen zijn loof ontwikkelen en laat onder droge omstandigheden een zeer beperkte knollental zien.

België en noorden van Frankrijk
Vooral in België en Noord-Frankrijk is de neerslag niet voldoende en geeft het weerbericht nog steeds geen grote hoeveelheden water af. De spanning loopt dan ook op. Dit wordt vertaald in een goed prijzenhoudende termijnmarkt van boven de 15,00 euro.

Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden