Inside: Aardappelmarkt

Bouw fritesfabriek Argentinië lijkt tactische zet

7 Juli 2017 - Clarisse van der Woude

Het Amerikaanse Simplot begint over een maand met de bouw van een fritesfabriek in Mendoza, Argentinië. Het bedrijf verwacht 70% van de omzet te halen uit export naar landen in Zuid-Amerika...

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De fabriek die in 2018 moet gaan draaien, richt zijn productie vooral op de buitenlandse markt. Het bedrijf heeft de ambitie om jaarlijks 120.000 ton verwerkt product van de band te laten rollen. Dat komt neer op een grondstofbehoefte van zo'n 4.000 hectare, meldt Potato Business.

70

procent

van de omzet uit
export Zuid-Amerikaanse markten

Teeltproject van 1.500 hectare
De aardappelen zullen voor een groot deel door San Fili worden geleverd. Dat is ook de eigenaar en aandeelhouder van de fabriek. San Fili startte ruim 10 jaar geleden met de ontwikkeling van een teeltproject van 1.500 hectare onder pivot irrigatie. 

Zuid-Amerika grootste exportmarkt
Naast diepgevroren frites gaat de fabriek ook aardappelpuree produceren. Simplot verwacht een omzet van $1.8 miljard, waarvan 70% wordt verkregen uit export naar landen in Zuid-Amerika, hoofdzakelijk Brazilië, Uruguay en Chili. Gezien de anti-dumpingtaks van Brazilië op West-Europese frites, lijken de plannen in Argentinië ook een tactische zet. Daarnaast heeft ook Farm Frites, die al sinds midden jaren '90 in Argentinië onderneemt, plannen voor een nieuwe productielocatie aldaar.

Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden