Inside: Aardappelmarkt

Kleinere hoofdoogst in Oostenrijk gestart

13 September 2017 - Niels van der Boom

Aardappeltelers in Oostenrijk zijn volop bezig met de oogst van hun bewaaraardappelen. De schuren liggen dit jaar minder vol, maar de kwaliteit is een meevaller. Andere Europese landen staan echter te trappelen om het land van aardappelen te voorzien.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De hoofdoogst van bewaaraardappelen in Oostenrijk is later op gang gekomen dan normaal. Vooral in het belangrijke teeltgebied Neder-Oostenrijk is langer gewacht met rooien. Naar verwachting ligt de bewaring ook iets minder vol.

22-25

euro

per 100 kilo wordt betaald voor tafelaardappelen

De kwaliteit van het product is goed te noemen. Om schade van ritnaalden te voorkomen, is langer gewacht met rooien. Dit zodat de knollen goed huidvast zijn. 

Hoog prijsniveau
In vergelijking met andere Europese prijzen ligt die van Oostenrijk op een gemiddeld tot goed niveau. Buurlanden willen daarom graag aardappelen aan het land leveren. Telers krijgen €22 tot €25 euro per 100 kilo betaald voor tafelaardappelen.

De bovenmaat gaat weg voor €20 per 100 kilo. Voor de hoogste kwaliteit wordt zelfs €26 euro betaald. In Boven-Oostenrijk ligt de prijs rond €25 per 100 kilo.

Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden