Inside: Aardappelmarkt

Avebe onderzoekt verlenging campagne

9 Februari 2018

Door het grote aanbod van zowel poot- als consumptieaardappelen, als gevolg van de overvloedige oogst in 2017, liggen de marktprijzen al een tijd op een extreem laag niveau.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Avebe draait al geruime tijd volle bak om hun zetmeelaardappelen te verwerken. De campagne loopt standaard tot eind april, maar Avebe heeft nu het voornemen om 2 weken langer door te gaan. Het kan dus zijn dat de campagne doorloopt tot medio mei. Deze mogelijkheid wordt onderzocht door ook aanbod van niet-zetmeelaardappelen te verwerken.

Campagne tot medio mei?

Ook in Duitsland
Ook in het Duitse Emlichheim onderzoekt men de mogelijkheid van een verlening van de campagne. Veel hangt af van de prijszetting (zeer laag) van restpartijen en de zekerheid van de levering. Het zou onder andere om tafelaardappelen gaan waar geen markt voor is. Echter, ook kan het gaan om overschotten van pootaardappelen van de niet gewilde rassen.

Insiders schatten dat wanneer de Duitse en Nederlandse zetmeelfabrieken een paar weken langer opblijven, dat dit 100.000 tot 200.000 ton aan ruimte schept in de markt. Telers op een acceptabele afstand tot de fabriek zouden, gezien het huidige lage prijsniveau, interesse tonen om enigszins afwijkende partijen te leveren. Dit omdat tarra- en afkeuringskansen beduidend lager zijn, dan bij een fritesverwerker.

Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden