Inside: Aardappelmarkt

VS: minder aardappelen in voorraad

13 Februari 2018 - Anne Jan Doorn

De Verenigde Staten (VS) heeft dit seizoen 18 miljoen ton aardappelen geproduceerd. De productie was, in tegenstelling tot Europa, iets minder dan in het seizoen daarvoor. Dat zorgt er ook voor dat de voorraden op dit moment iets lager liggen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Iets minder dan de helft is inmiddels verwerkt. De aardappelvoorraden in de VS worden daarmee op dit moment op 9 miljoen ton geschat. Op hetzelfde moment vorig jaar (februari 2017) lag deze voorraad 2,3% hoger, namelijk op 9,2 miljoen ton.

Fritesverwerking loopt door
De Amerikanen hebben echter geen gas teruggenomen wat betreft de fritesverwerking. Die ligt vrijwel gelijk met vorig jaar februari. Er is sinds december 2017 1,5 miljoen ton frites verwerkt, wat 0,5% minder is dan vorig jaar in dezelfde periode. Dit doordat er minder grondstof nodig is, vanwege de goede kwaliteit van de aardappelen.

De Amerikanen hebben over de afgelopen 4 jaar een constant beeld laten zien wat betreft productie en verwerking. De productie lag steeds rond de 18 miljoen ton en rond februari was gemiddeld de helft hiervan verwerkt.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden