Inside Aardappelen

PotatoNL-notering klimt naar 12 euro

29 Mei 2018

Terwijl de mussen dood van het dak vallen, worstelen veel telers van aardappelen met het koel houden van hun aardappelen. De temperaturen in de box lopen snel op en de kwaliteit gaat snel achteruit.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Daarmee lijkt het erop dat, sinds het begin van deze week, veel aardappeltelers noodgedwongen aanbod moeten geven. Het lijkt ook nog een hele klus te worden om al het aanbod op korte termijn een plek te geven. Veel aardappelen gaan met bestemming 'tweede soort' voor marktprijzen die alleen de transportkosten dekken.

Werden er vorige week nog Innovators afgerekend op €7 per 100 kilo voor de maand juni. Vandaag worden er bijvoorbeeld Fontane aangeboden (voor directe levering) voor €5 per 100 kilo.

Notering komt als verrassing
De notering van PotatoNL van dinsdag 29 mei deed de markt verrassen. Met een notering van €12 (+€1,75) voor de bovenkant van categorie 2, lijkt dit een lastig te begrijpen notering. De telers die al dagen proberen om een koper te vinden, reageren dan ook verbaasd op deze notering. De oproep is nu: laat de koper voor een marktprijs van circa €10 zich melden.

Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden