Inside Aardappelen

Geen sprake van droogte op termijnmarkt

15 Juni 2018 - 43 reacties

De aardappeltermijnmarkt was afgelopen week aan het herstellen van de dip in week 23. De heftige daling, ingezet door de voorspelling van regenachtig weer, lijkt inmiddels weer vergeten door de deelnemers op de termijnmarkt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Toch heeft de markt op het moment niet de kracht om te stijgen. De verschillende weerberichten geven ook voor de komende weken weinig of geen regen af, en daarmee lijkt het positieve sentiment de boventoon te voeren. Toch zal er nog wat meer moeten gebeuren om de markt richting de €20 te laten stijgen, zoals dat vorig jaar gebeurde.

'Eerst zien, dan geloven'
De markt is afwachtend en lijkt uit te gaan van ‘eerst zien, dan geloven’, daar waar in voorgaande jaren juist het opportunisme de boventoon voerde. Dat heeft ook te maken met de markt van de oude oogst, die een dramatisch slot lijkt te krijgen. De vraag naar oude oogst aardappelen is nihil en aanbod is er genoeg.

Het lijkt erop dat de laatste oude aardappelen geen plek krijgen in de markt. Daarmee zitten ook de vroege aardappelen in de weg bij de start van het nieuwe seizoen. Er zal dus nog een lange, droge en warme periode moeten komen om de termijnmarkt voor oogst 2018 (april 2019) naar €20 te tillen.

Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden