Inside Aardappelen

Frans areaal stijgt harder dan verwacht

13 Juli 2018 - Anne Jan Doorn - 3 reacties

Het aardappelareaal in Frankrijk stijgt. Zo blijkt uit nieuwe prognoses van de Franse unie van aardappeltelers (UNPT). Deze stijging is hoger dan eerder werd verwacht.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het Franse aardappelareaal neemt met zo'n 5.000 hectare toe, waardoor het totale areaal op bijna 143.000 hectare uitkomt. In 2017 kwam dat totaal uit op 138.000 hectare. De NEPG schatte eerder dat het areaal met zo’n 4.000 hectare zou stijgen.

Sterkste groei 
Frankrijk laat met deze stijging de sterkste groei in Europa zien. Vooral in de regio Hauts-de-France (waar ook Picardië ligt) stijgt het areaal sterk (+3.000 hectare). Het is echter het gebied dat aan Wallonië grenst waar veruit het grootste areaal te vinden is. Hier wordt in 2018 namelijk ruim 90.000 hectare verwacht.

Ook in het centraler gelegen Centre-val de Loire neemt het areaal sterk toe. Ook in Haute-Normandië stijgt het areaal. In dat gebied zien met name melkveehouders een kans in de teelt van aardappelen. Dit omdat melkveehouders in dat gebied moeilijk rondkomen van alleen de melkveehouderij.

Aflevering vroege aardappelen
De aflevering van vroege aardappelen heeft ondertussen zijn hoogtepunt bereikt. Er is in het land veel vraag naar nieuwe aardappelen, terwijl er nog maar weinig aanbod is.

Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden