Shutterstock

Inside Aardappelen

Canada: duizenden hectares niet geoogst

19 November 2018 - Anne Jan Doorn - 8 reacties

In Canada kunnen duizenden hectares aardappelen, vanwege vorst, niet geoogst worden. In de provincie Manitoba kan maar liefst 8% niet geoogst worden. De aardappelopbrengsten in de Verenigde Staten (VS) pakken echter wel hoger uit.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bill Campbell, de directeur van Keystone Agricultural Producers, zei tegen CBC News dat ruim 2.000 hectare aardappelen in Manitoba nooit geoogst zal worden. Ook in het belangrijkste teeltgebied van Canada (Prince Edward Island) zijn de problemen groot. Ruim 5.200 hectare aardappelen zal niet gerooid worden. Dat is ruim 15% van het totale areaal. 

Probleemseizoen
De aardappeloogst in Canada werd in de maand september al verstoord door sneeuw. Sindsdien zijn de problemen echter alleen maar verder toegenomen. Bijna de gehele maand oktober heeft het geregend en nu is de vorst (te) vroeg ingevallen, waardoor de resterende aardappelen niet geoogst kunnen worden.

Hogere opbrengsten
De totale aardappelopbrengsten worden echter wel hoger ingeschat. De totale opbrengst in de belangrijkste aardappelproducerende staten van de VS zullen naar verwachting een opbrengst van 452.619 ton aardappelen realiseren. Dat is 2,4% meer dan vorig jaar. 

Met name de staat Washington is verantwoordelijk voor de groei, omdat de opbrengsten in de staat verrassend goed waren. Ook in Idaho groeide de productie van fritesaardappelen; deels door areaalvergrotingen, wat te maken had met de uitbreiding van een fabriek van McCain. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden