Shutterstock

Inside Aardappelen

Aardappeloogst in Canada valt tegen

21 December 2018 - Anne Jan Doorn

De aardappelopbrengsten in Canada zijn fors lager, zo maakte de aardappeltelersvereniging van het land bekend. Waar in Europa de droogte de akkerbouwers parten speelde, had dat in Canada een andere reden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Boerenbusiness berichtte in de maand november dat duizenden hectares aardappelen in Canada niet geoogst konden worden, met name door het vroege winterweer. Inmiddels is duidelijk dat de opbrengsten in het land 2,6% lager uitgevallen dan vorig jaar.

De totale Canadese aardappeloogst komt daarmee uit op zo'n 5,3 miljoen ton. Echter, de voorraad daalde nog harder. Dit omdat de fabrieken fors meer aardappelen hebben gebruikt.

Belangrijke teeltgebieden getroffen
In de belangrijke aardappelteeltgebieden Prince Edward Island (-7,6%) en Manitoba (-8,6%) lagen de opbrengsten duidelijk lager. Dit had te maken met de sneeuw en vorst. In het gebied rondom Alberta lag de opbrengst 8,9% hoger.

Dat de aardappelopbrengsten lager liggen, heeft onder andere te maken met de uitgestelde oogst. Uiteindelijk konden vele hectares niet geoogst worden, voornamelijk omdat de winter vroeg begon.

Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden