Agrifoto

Inside Aardappelen

Spanning stijgt onder noteerders PotatoNL

7 Februari 2019 - 9 reacties

De jaarlijkse Themadag Aardappelen wordt dinsdag 12 februari georganiseerd in De Meerpaal in Dronten. De stemming zou weleens wat grimmiger kunnen zijn dan in andere jaren. Waarom is dat?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het bovenstaande is een aparte veronderstelling, gezien de gemiddelde marktprijzen circa €25 per 100 kilo hoger liggen dan vorig jaar. Vorig jaar rond de Themadag Aardappelen werd gemiddeld slechts €5 genoteerd en was de stemming 'lamlendig'. Vandaag de dag wordt gemiddeld ruim €30 per 100 kilo op de borden gezet, wat voor een muurvaste stemming zorgt. Toch zorgen de bijzonder hoge marktprijzen voor een duidelijk andere spanning dan vorig seizoen.

Geen notering
De spanning zorgde er donderdag 7 februari zelfs voor dat PotatoNL, juist in deze cruciale fase van het seizoen, niet tot een notering kon komen. Het zou de inbreng van Bintje op €28,50 zijn geweest (zie ook de DCA PAT-Index) waardoor de notering voor categorie 1 aan de onderkant lager zou uitpakken dan eerder in de week.

De algemene stemming in de aardappelmarkt is momenteel juist vaster, waardoor een lagere notering niet de werkelijkheid zou vertalen. Althans, zo was de opmerking van een insider. Het niet kunnen noteren, wordt door veel belanghebbenden als kwalijk ervaren. Echter, het wordt ook gezien als een incident.

Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden