Shutterstock

Inside Aardappelen

Aardappelareaal Duitsland groeit met 8.000 hectare

14 Mei 2019 - 1 reactie

Het Duitse statistiekbureau Destatis heeft een eerste schatting van het aardappelareaal voor oogstjaar 2019 gepresenteerd. In die schatting verwacht het dat het Duitse aardappelareaal...

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Net zoals in de omringende landen groeit het aardappelareaal voor het derde seizoen op rij. Dat maakt dat het prijsverloop voor een groot deel afhangt van de ontwikkeling van de gewassen in het groeiseizoen. Dat is overigens ieder jaar de belangrijkste factor. Afgelopen seizoen nam het Europese aardappelareaal ook toe, ondanks het (prijstechnisch gezien) desastreus verlopen oogstjaar 2017. Daarbij zorgde de droogte ook voor een compleet andere markt.

Nadat het aardappelareaal in Duitsland in de eerste 10 jaar van de eeuw een behoorlijke daling liet zien, is er de laatste jaren weer een toename zichtbaar. Daar waar in oogstjaar 2015 nog 237.000 hectare geplant werd, is dat in 2017 toegenomen tot 251.000 hectare.

Nedersaksen toont groeispurt
In de grootste aardappeldeelstaat Nedersaksen wordt een groeispurt van het areaal verwacht. Destatis verwacht dat het areaal met 4.000 hectare gaat toenemen. In de op 1 na grootste aardappeldeelstaat Bayern groeit het areaal ook weer iets (+500 hectare), na jaren van een afname.

De verwachting is dat de cijfers van statistiekbureau Destatis halverwege juli een wat meer definitief karakter kunnen krijgen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden