Shutterstock

Inside Aardappelen

Areaalprognose NEPG verandert opmerkelijk

5 Juni 2019 - Anne Jan Doorn - 5 reacties

De North-Western European Potato Growers (NEPG) heeft een nieuwe prognose voor het aardappelareaal gepubliceerd. Uit deze prognose blijkt dat het areaal fors omhoog is bijgesteld. De organisatie verwacht namelijk het grootste areaal ooit.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De NEPG verwacht dat het aardappelareaal in de EU-5 met 2,4% groeit, ten opzichte van vorig jaar. Dat houdt een stijging van 8,4% in, vergeleken met het 5-jarig gemiddelde. Daarmee komt het totale aardappelareaal uit op 609.000 hectare.

Alle landen op het vasteland tonen een groei, al zijn de cijfers van Groot-Brittannië nog niet bekend. Daardoor kan het definitieve cijfer, dat in juli wordt gepubliceerd, nog wijzigen. In België wordt een groei in het areaal van 3,3% verwacht, in Duitsland is dat 3,5% en voor Frankrijk komt de groei uit op 3%. In Nederland groeit het areaal het minst hard, namelijk met 1,7%.

Prognose neemt toe
De NEPG publiceerde in februari de verwachting dat het aardappelareaal niet veel zou toenemen, wegens een beperkte pootgoedvoorziening. In de maand april werd ook een verwachting gepubliceerd, waarin de gemeld werd dat de groei op ongeveer 1% tot 2% zou uitkomen. Nu de schatting meer definitieve vormen aanneemt, komt de schatting echter op een grotere groei uit.

Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden