Agrifoto

Inside Aardappelen

APF Holland maakt poolprijs bekend

5 Juli 2019 - Anne Jan Doorn

APF Holland uit Dronten (Flevoland) heeft de poolprijzen voor de pool met en zonder voorverkoop gepresenteerd. De telers reageerden tevreden tijdens de bekendmaking.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De prijs voor de pool zonder voorverkoop komt in week 13 uit op €29,23 voor de rassen Innovator en Lady Anna. Innovator is het ras met verreweg het grootste volume in de pool. Voor beide rassen werd in week 45 (2018) een bedrag van €26,43 betaald. De staffel loopt bij APF Holland snel op: in week 27 (2019) wordt een bedrag van €32,24 betaald.

"Het zwaartepunt van onze leveringen lag in week 17 en 18. Wij willen de aardappelen altijd graag vanaf april hebben, omdat het meeste product bij ons uit de polder komt", licht Pieter Boone, die de inkoop en teeltbegeleiding bij APF regelt, toe. "Het volume Agria was dit seizoen te klein om mee te nemen in de pool zonder voorverkoop."

Pool met voorverkoop
Innovator komt in de pool met voorverkoop voor week 13 uit op €23,72, in week 45 op €20,92 en voor week 27 op €26,73. Agria komt met voorverkoop uit op €25,45 in week 13. In week 45 lag de prijs voor Agria op €22,65 en in week 27 was de prijs opgelopen naar €28,46. "We hebben vrij veel al in de voorverkoop verkocht, omdat we telers hebben die met hun hele areaal in de voorverkoop zitten", ligt Boone toe.

"We komen veel bij telers, waardoor we de prijs al wat door hebben laten schemeren. Tijdens de vergadering van donderdag 4 juli waren de telers dan ook tevreden. Onze pool groeit overigens opnieuw verder. Er hebben zich meer telers aangesloten. We merken dat de telers de afzet liever aan de pool overlaten", aldus Boone.

Geen aardappelen afgekeurd
"De afzet regelt APF Holland via 3 fabrieken, het Duitse bedrijf Stöver en 2 Nederlandse fabrieken. APF Holland kan de aardappelen daardoor goed kwijt. Daarnaast zijn er de laatste jaren geen aardappelen afgekeurd in de pool. We monitoren de partijen zeer intensief, zodat we zo goed mogelijk kunnen bepalen waar de aardappelen heen gaan", besluit Boone.

Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden