Agrifoto

Inside Aardappelen

Spanning aardappeloogst geeft DCA Spotnotering zet

25 Oktober 2019

Op de aardappelmarkt is het spannend aangaande de lopende aardappeloogst. Deze onderzekerheid vertaalt zich in hogere prijzen op de fysieke markt. Daardoor krijgt ook de DCA Spotnotering Fritesaardappelen (SF) een duw omhoog.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Net als de voorgaande weken blijft de DCA Spotnotering Fritesaardappelen (SF) ook deze week stijgen. Ten opzichte van vorige week is de stijging +€0,72 en komt daarmee op €13,17. Dit is het hoogste niveau van het lopende seizoen tot nu toe. Als gevolg van het wisselvallige weer in de eerste weken van oktober, waardoor de rooimachines niet het land op kunnen voor de oogst, liepen de fysieke aardappelnoteringen op. Ook in de omringende landen is sprake van oplopende fysieke aardappelprijzen.

De vraag naar aardappelen wordt als positief omschreven. En die glans ligt ook over de rest van het seizoen. Het vroege einde van afgelopen oogstjaar en de hoge aardappelverwerkingscijfers hebben geresulteerd in een gretige aftrek van aardappelen. In de eerste weken van oktober zijn al vroegtijdig (ten opzichte van de planning) aardappelen uit de bewaring gehaald, om de bakovens te blijven voorzien van grondstof. Ook de exportmarkt is vragend. 

Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden