Shutterstock

Inside Aardappelen

Weinig beweging voor DCA Spot Frites

22 November 2019

De laatste week van november komt in beeld, maar van een afronding van de aardappeloogst is nog steeds geen sprake. De oogstspanning houdt aan, wat gevolgen heeft voor de noteringen en samenstelling van de DCA Spotnotering Fritesaardappelen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Deze week lijkt een herhaling van de voorgaande weken. De finish van de Europese aardappeloogst is dan ook nog steeds niet bereikt. Wie een blik werpt op de weersverwachting voor de komende 2 weken, die ziet dat van droog weer geen sprake is. Daardoor komen de oogstomstandigheden er steeds moeizamer uit te zien. Het tempo is er bij telers die wel pogingen wagen, compleet uit. Vastzitten en extra inzet van trekkers is de orde van de dag/nacht.

Van droog weer lijkt voorlopig nog geen sprake te zijn. 

Geen beweging
Toch komt de fysieke aardappelmarkt (en daarmee de aardappelprijs) er niet door in beweging. Voorlopig is er door gepland en ongewild aanbod van aardappelen geen gebrek aan grondstof, waardoor de verwerkers zich rustig kunnen houden. Hoe dat ervoor de langere termijn uitziet, is lastig aan te geven. Feit is wel dat de rustige uitstraling van de huidige fysieke aardappelmarkt, de aardappelprijzen niet doet zakken en dat is ook een signaal.

Voor zowel België, Duitsland als Frankrijk blijven de noteringen deze week onveranderd. België en Frankrijk bleven steken op €12,50. Duitsland bleef voor Fontane op gemiddeld €12,75 staan en voor Innovator op gemiddeld €14,25 per 100 kilo. Alleen in Nederland is sprake van een stijging van de bovenkant van categorie II, waardoor deze notering met gemiddeld €0,50 pluste. Daardoor is sprake van een geringe plus van de DCA Spotnotering Fritesaardappelen: +€0,06 tot €13,29.

Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden