Shutterstock

Inside Aardappelen

Aardappeltelers kunnen zich aanmelden voor steun

7 Mei 2020 - Jeannet Pennings

Telers van fritesaardappelen die aanspraak willen maken op compensatie vanuit de overheid, kunnen zich alvast melden bij RVO. De inhoud van de regeling is formeel echter nog niet bekend.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De aanvragen kunnen worden ingediend bij RVO.nl. Ook de procedure en inhoud van de regeling zijn hier te vinden.

Conceptversies van de op handen zijnde compensatieregeling deden eerder al hun ronde in de sector. Daaruit blijkt dat telers van fritesaardappelen die de dupe zijn geworden van de coronacrisis tot €6 per 100 kilo compensatie kunnen ontvangen met een maximale vergoeding van €150.000 per bedrijf. Dit wordt nu door RVO bevestigd.

De regeling kan echter pas definitief worden vastgesteld na goedkeuring door de Europese Commissie. Daar is het wachten nu op. De regeling is pas definitief als hij wordt gepubliceerd in de Staatscourant. Dat zou morgenochtend op z’n vroegst zijn.

Met het oog op snelheid kunnen ondernemers zich, vooruitlopend op de goedkeuring, alvast aanmelden. Het loket van RVO is hiervoor vanaf vandaag open. De vergoeding geldt voor telers van aardappelen die dit seizoen niet meer verwerkt kunnen worden tot frites. Bedrijven die aan de uitgangspunten voldoen, en het echt nodig hebben, kunnen zich volgens LNV melden. Zodra de regeling definitief rond is, zal de RVO ingediende aanvragen afhandelen.

Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden