Shutterstock

Inside Aardappelen

Mitolo neemt aardappeltak van vleesverwerker over

3 Juni 2020 - Jeannet Pennings

Mitolo Group, de grootste aardappelgroothandel in Australië, neemt de aardappeltak van vleesverwerker Thomas Foods International over. De deal gaat in per 1 juli, mits de Australische autoriteit ACCC goedkeuring verleent.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het aardappelbedrijf van Thomas Foods en het familiebedrijf Mitolo zijn beide gevestigd in Virginia, vlak boven de stad Adelaide in het zuiden van Australië. In Zuid-Australië wordt ongeveer 80% van de aardappelen in het land geteeld met Mitolo als een van de grootste spelers.

De bij Mitolo aangesloten aardappeltelers hebben een gezamenlijk areaal van 1.600 hectare. Het bedrijf raakte vorig jaar nog in opspraak. De rechter oordeelde dat Mitolo telers oneerlijke contracten had voorgeschoteld tussen 2016 en 2018. Het bedrijf moest daarop een boeten betalen van omgerekend €148.000.

Bedrijfscontinuïteit
Mitolo had tot nu toe 2 fabrieken met een dagelijkse verwerkingscapaciteit van 500 ton. Directeur Frank Mitolo ziet de overname van de aardappelactiviteiten van Thomas Foods als kans om de capaciteit te vergroten. Daarmee wordt ingezet op bedrijfscontinuïteit voor het verpakken en sorteren van verse producten en toekomstbestendigheid.

Thomas Foods is 7 jaar gleden begonnen in de aardappelen onder de naam TFI Fresh Produce. Het bedrijf kocht destijds aardappelproducent Mondello Farms op. De aardappelen en andere gerelateerde producten konden meeliften op het wereldwijde exportnetwerk van Thomas Foods.

Met de huidige verkoop kan Thomas Foods zich weer volledig focussen op de kernactiviteiten: de productie en afzet van vlees. Thomas Foods is een internationaal opererend familiebedrijf met een jaarlijkse omzet van $2 miljard.

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox