Agrifoto

Inside Aardappel

Campagneprijs Avebe van oogst 2019 bekend

3 Juli 2020 - Redactie Boerenbusiness

Avebe heeft de campagneprijs over 2019 bekendgemaakt. Het aardappelzetmeelconcern meldt deze vandaag (vrijdag) in een brief aan de leden-telers. De campagneprijs valt €5,50 per ton hoger uit dan de voorschotsprijs die Avebe ruim een maand geleden heeft gepubliceerd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Avebe heeft het bekendmaken van de campagneprijs enige tijd uitgesteld vanwege de gevolgen van het coronavirus. Het concern wilde eerst in kaart brengen welke impact de huidige crisis heeft op haar klanten. Aan de telers laat Avebe nu weten een campagneprijs uit te betalen van €76,50 euro per ton, exclusief toeslagen en premies. Dit is €3,50 per ton lager dan de kale campagneprijs van €80 per ton over oogst 2018.

Geringere aanvoer
Wanneer alle premies en toeslagen worden meegenomen, betaalt Avebe voor de oogst 2019 een gemiddelde prijs van €84 per ton uit. Gelet op de geringere aanvoer van aardappelen, betaalt Avebe over B- en C-aardappelen de campagneprijs van €76,50 per ton uit.

In mei maakte Avebe al bekend de voorschotprijs over 2019 te verhogen met €6 to €71 per ton. Dit kon, gelet op de positieve resultaten van het coöperatief concern. Zo is de vraag naar aardappelzetmeel goed, vooral doordat meer pizza's, noedels, snacks en andere houdbare producten worden genuttigd. Daarbij besloot Avebe geen overtollige fritesaardappelen te verwerken, waardoor volgens topman Bert Jansen de markt vragend bleef. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden