Shutterstock

Inside Aardappelen

Storm voor de stilte bij Franse verwerkers

15 December 2020 - Niels van der Boom

Aardappelverwerkers in Frankrijk hebben ondanks de coronacrisis een groot volume aardappelen verwerkt in de voorbije maanden. Het gaat vooral om gecontracteerde tonnen. Het verwerkte volume staat zelfs in de top 3 van de laatste 7 jaar.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Uit cijfers van de Franse aardappelverwerkende organisatie GIPT blijkt dat dit seizoen tot 1 november 381.000 ton aardappelen is verwerkt in het land. Dat is 8,6% minder dan vorig jaar op deze datum. Nog altijd is dat een fors volume, alleen in 2018 en 2019 werd er meer verwerkt.

Verreweg het grootste gedeelte van de verwerkte aardappelen is product dat gecontracteerd is. In totaal 293.000 ton. Niet eerder was dit zoveel. Geen verrassing dus dat het volume vrije aardappelen dat is verwerkt juist zeer klein is. Slechts 22.000 ton en dat is 35% minder dan vorig jaar. Daarnaast werd nog eens 66.000 ton aardappelen geïmporteerd.

Lange kerstvakantie
Naar verwachting loopt het niveau van de aardappelverwerking in de laatste 2 maanden van het jaar terug. De vraag naar aardappelproducten is afgenomen als gevolg van nieuwe restricties door het coronavirus en een daardoor dalende consumptie. Ook sluiten fabrieken eerder en langer hun deuren gedurende de kerstperiode.

Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden