Shutterstock

Inside Aardappelen

Verwerking aardappelen doet een jas uit

18 December 2020 - 1 reactie

De meest spannende vraag die zich in coronatijd naar de voorgrond dringt is: lijdt de aardappelverwerking onder de tweede golf. En zo ja, hoe dan?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De maandelijkse verwerkingscijfers geven een beeld over het tempo waarmee Nederlandse industrieën de aardappelen tot eindproduct weten te maken. Dit seizoen waren tot en met oktober zeker geen maanden waarover mocht worden geklaagd, gelet op alle coronaperikelen. Maar de cijfers van november wijzen op een ander beeld.

Mager resultaat
De cijfers die de VAVI (Vereniging voor de AardappelVerwerkende Industrie) over de maand november bekend heeft gemaakt komen uit op 279.800 ton verwerkte aardappelen. Ten opzichte van november 2019 is dat een terugloop van 31.700 ton, oftewel ruim 10%. Afgemeten naar het verwerkingsresultaat van oktober 2020, komt dat van november erg magertjes over. Met het naderende eindejaarsreces in veel fabrieken zal de verwerking van aardappelen in december naar verwachting het niveau van november gaan onderschrijven.

Van het verwerkte volume aardappelen werd 108.900 ton ingevoerd (38,9%), tegen 40,5 % in november 2019. Het verwerkingsrendement lag op 52,4%, waar dat vorig jaar op 54,8% uitkwam.

Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden