Agrifoto

Inside Aardappelen

1,4Sight weer toegelaten in Duitse bewaarplaatsen

18 December 2020 - Niels van der Boom

Een kleine 2 weken nadat in Duitsland het gebruik van het kiemremmingsmiddel 1,4Sight werd opgeschort, mogen aardappeltelers het middel weer gebruiken. Dat meldt de toelatingshouder Dormfresh. Het verbod geldt nog wel voor de kiemremmer Argos olie.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Op 4 december verbood het BVL, de Duitse autoriteit voor consumenten-bescherming en voedselveiligheid, het gebruik van de kiemremmings-middelen 1,4Sight en Argos olie. Reden daarvoor was het gebruik van oude heetvernevelaars, die ervoor zorgde dat 2 bewaarschuren in vlammen op gingen. Op 16 december is het tijdelijk verbod weer opgeheven.

Etiket aangepast
Het etiket is aangepast. Er staat nu op vermeld dat 1,4Sight voorlopig alleen in combinatie met een Electrofog of Synofog mag worden toegepast. Apparatuur met een verbrandingsmotor is niet toegestaan. Toelatingshouder Dormfresh is in overleg met het BVL om ook andere toelatingsapparatuur toegelaten te krijgen. In onder andere Nederland vermarkt BASF het product. In Duitsland is Belchim Crop Protection de partij die het middel in de markt zet.

Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden