Avebe

Nieuws Avebe

Avebe sluit campagne 2020/2021 tevreden af

19 Mei 2021 - Jurphaas Lugtenburg

De laatste aardappelen van de campagne 2020/2021 zijn afgelopen weekend door Avebe verwerkt op de fabriek in Gasselternijveen. Dat maakte de coöperatie vandaag (woensdag 19 mei) bekend. De campagne is daarmee volgens planning verlopen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Door de sterk wisselende groeiomstandigheden verschilt de opbrengst van zetmeelaardappelen per gebied. Het zetmeelgehalte komt uit op een gemiddelde van 19%. Dat is gelijk aan vorig jaar, maar iets onder het meerjarig gemiddelde. De aardappelen zijn dit seizoen schoon gerooid. Het tarrapercentage was gemiddeld circa 4%. Dat is lager dan vorig jaar.

Onderhoud en nieuwbouw
Nu de campagne achter de rug is staat de komende periode fabrieksonderhoud en de realisatie van nieuwebouw op het programma. Er wordt nu druk gewerkt aan de uitbreiding van de Solanic-eiwitproductie in Gasselternijveen en aan een nieuwe fabriek in het Duitse Dallmin. In de Solanic-fabriek worden eiwitten geproduceerd voor de humane voeding en in de Dallmin eiwitten voor diervoeders.

Avebe meldt dat de aardappelen voor het nieuwe seizoen nu vrijwel allemaal gepoot zijn. De eerste aardappelen staan inmiddels ook al boven. Naar verwachting wordt de nieuwe campagne vanaf half augustus opgestart.

Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden