Shutterstock

Inside Aardappelen

Aardappelverwerking gaat in een golfbeweging

20 Mei 2021 - Jurphaas Lugtenburg

De aardappelverwerking gaat de laatste maanden in een golfbeweging. De ene maand wordt er iets meer verwerkt en de volgende weer maand iets minder. Afgelopen maart werden meer aardappelen verwerkt en in april heeft aardappelverwerkende industrie weer iets minder aardappelen verwerkt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In april is er in totaal 292.900 ton aardappelen verwerkt tot frites en andere producten. Dat blijkt uit de vandaag (donderdag 20 mei) gepubliceerde verwerkingscijfer van de Vereniging voor de Aardappelverwerkende Industrie (VAVI). Dat is bijna 30.000 ton minder oftewel 9% minder dan in maart. De productie is wel grotendeels gelijk aan februari en december. Een vergelijk met april vorig jaar gaat mank vanwege de eerste lockdown die toen van kracht was.

Import blijft stabiel
In april was 39,8% van de verwerkte aardappelen afkomstig uit het buitenland. Dat komt neer op 116.700 ton. Dat is qua tonnen vergelijkbaar met vorige maand. Het verwerkingsrendement is deze maand 51,1%. Dat is vrijwel gelijk aan vorige maand toen het op 51,7% lag. In totaal is 123.900 voorgebakken frites geproduceerd en 25.700 ton andere producten.

Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden