HZPC

Inside Aardappelen

Uitbetalingsprijs HZPC tikje hoger dan prognose

18 Juni 2021 - Jurphaas Lugtenburg

Pootgoedhandelshuis HZPC is zeer tevreden met de telersprijs die het bedrijf het afgelopen bewogen jaar heeft weten te realiseren. De uitbetalingsprijs voor de telers van HZPC komt iets hoger uit dan de prognoseprijs.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De definitieve uitbetalingsprijs voor de HZPC telers komt uit op €30,80 per 100 kilo. Dat is €0,80 boven de prognoseprijs die afgelopen voorjaar bekend werd gemaakt. De coronacrisis heeft weinig invloed gehad op de Europese versmarkt en de pootaardappelen in dat segment hebben het goed gedaan afgelopen seizoen. De export liep naar sommige bestemmingen moeilijk. Bepaalde landen stelden importquota in om de uitstroom van harde valuta te voorkomen. Sommige klanten konden daardoor minder pootgoed importeren, volgens HZPC.

Fritesindustrie hard geraakt
Ook de Europese fritesindustrie heeft harde klappen gekregen. De afzet van pootgoed voor deze sector is door inkrimping van het fritesaardappelareaal in 2021 kleiner uitgevallen dan HZPC had verwacht bij de start van het pootgoedseizoen 2020. Daardoor kon minder pootgoed in deze sector worden afgezet. "Deze afname was een teleurstelling voor iedereen. Daarom zijn we blij dat we ondanks deze uitdagingen een uitbetalingsprijs van €30,80 hebben kunnen realiseren", zegt Martin Jansen Klomp, regionaal manager Benelux, in een toelichting. De winst van HZPC is door de coronacrisis echter nihil.

Bron: HZPC
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden