Agrifoto

Inside Aardappelen

Pootgoedprijs Europlant lager, maar bevredigend

12 Juli 2021 - Jurphaas Lugtenburg

Aardappelhandelshuis Europlant heeft de uitbetalingsprijs van pootgoed oogst 2020 bekend gemaakt. Terugkijkende op een bewogen jaar noemt het bedrijf het behaalde resultaat tevredenstellend.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De gemiddelde uitbetalingsprijs voor alle rassen, in alle maten, in de klasse A tot en met S komt bij Europlant uit op €31,21 per 100 kilo. Deze prijs is op basis van herfstlevering en los afgehaald. Gemiddeld kunnen de Europlant-telers daar nog €2,68 bij optellen aan betaalde vergoedingen voor bewaring, opzakken en dergelijke.

De uitbetalingsprijs komt dit jaar flink lager uit dan vorig jaar toen gemiddeld €37,07 werd betaald. In vergelijking met de gemiddelde pootgoed prijs over de afgelopen 10 jaar is het gat minder groot. Die ligt namelijk op €32,30 gemiddeld voor alle klasse en zonder vergoedingen en €35,60 met vergoedingen.

Europlant kijkt terug op een bewogen jaar dat zich laat typeren door grote onzekerheid. Vraaguitval, logistieke beperkingen en prijsverhoging in het overzeese transport vormden volgens het bedrijf afgelopen seizoen een extra hindernis. Door een goede samenwerking met telers en klanten is het uiteindelijk gelukt de meeste rassen uit te verkopen, zo verklaart het bedrijf.

Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden