Potato Europe

Nieuws Aardappelen

PotatoEurope gaat niet door dit jaar

21 Juli 2021 - Jurphaas Lugtenburg

PotatoEurope, dat gepland stond op 1 en 2 september, gaat niet door. De huidige ontwikkelingen rondom het coronavirus zorgen voor beperkingen en onzekerheid. De organisator DLG Benelux heeft daarom in overleg met de exposanten besloten het evenement dat eens in de 4 jaar in Nederland plaatsvindt te annuleren.

"We betreuren het ten zeerste dat PotatoEurope 2021 niet kan plaatsvinden zoals gepland, ondanks een grondige professionele voorbereiding en commitment vanuit de markt", zegt Kuno Jacobs Managing Director van DLG Benelux in een persbericht. "Gezien de aanhoudende onzekerheid in Nederland over de algehele situatie omtrent corona en het daaruit voortvloeiende gebrek aan officiële goedkeuring en opgelegde beperkingen, is helaas niet voldaan aan de vereiste voorwaarden voor het houden van PotatoEurope 2021."

In juni leek de situatie zich in Nederland juist nog positief te ontwikkelen en werden de nodige beperkende maatregelen opgeheven. "Dit heeft helaas niet tot het gewenste effect geleid", zegt Jacobs. Het evenement zou plaatsvinden bij Wageningen University & Research, Open teelten in Lelystad. Naast een binnen- en buitenbeurs zouden er rooidemonstraties en demovelden zijn.

Boerenbusiness organiseert begin september een ronde tafelgesprek over de toekomst van de aardappelteelt en de fritesmarkt. Prominente bedrijven uit de sector schuiven aan. Heb jij vragen aan de experts over dit onderwerp? Stuur ze voor 25 augustus naar d.ballast@boerenbusiness.nl

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jurphaas Lugtenburg

Is redacteur bij Boerenbusiness en focust zich vooral op de akkerbouwsectoren en de voer- en energiemarkt. Ook heeft Jurphaas zelf een akkerbouwbedrijf op Voorne-Putten (Zuid-Holland). Wekelijks presenteert hij de Marktflits Granen

Meer over

Potato Europe
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden