Agrifoto

Nieuws Aardappelen

Laat voorjaar pakt goed uit voor Aviko af land-pool

8 December 2021 - Jurphaas Lugtenburg

Aardappelverwerker Aviko heeft prijzen van de af land pool bekend gemaakt. De pool heeft kunnen profiteren van het late groeiseizoen. De hectaren opbrengsten lagen daarbij rond het meerjarige gemiddelde.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Voor de rassen Zorba en Innovator is een gemiddelde poolprijs gerealiseerd van €154,25 per ton en voor Agria, Miranda en Victoria €144,25 per ton en voor Fontane €134,25 per ton, maakte Aviko gisteren (dinsdag 7 december) bekend. Telers die in week 32 geleverd hebben, krijgen een vroegleveringspremie van €40 per ton. De gemiddelde af land-poolprijs over de periode week 33 tot en met week 44 komt daarmee uit op €142,47 per ton. PotatoNL en Belgapom noteerde in dezelfde periode gemiddeld €138,54 en €124,55 per ton.

Verbetering sentiment
Door een relatief koud en plaatselijk nat voorjaar kwam de groei van de vroege aardappelen later opgang. Daar kwam nog een krimp in het Europese areaal bij. Corona en de daarmee gepaard gaande onzekerheid in de afzet zorgde er desondanks voor dat de voorverkoopperiode rustig van start ging. Gedurende de zomer verbeterde het sentiment en uiteindelijk was er sprake van een gezonde vraag naar aardappelen volgens Aviko. De dagprijzen bleven daardoor boven de contractprijzen. Kwaliteitsproblemen en dan met name hol, zorgden bij enkele rassen wel voor extra uitdagingen bij de verwerking.

Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden