Shutterstock

Nieuws Aardappelen

Duitse aardappelen gewild in Nederland

4 Januari 2022 - Jurphaas Lugtenburg

De Duitse aardappelexport in oktober heeft ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar een flinke voorsprong opgebouwd. De leveringen naar Nederland plusten het meest, gevolgd door België.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In totaal exporteerde Duitsland 312.000 ton aardappelen in oktober volgens de cijfers van het Duitse bureau voor de statistiek Destatis. Dat is een verdubbeling ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder, toen de export ook redelijk voorspoedig verliep. Van de totale Duitse aardappelexport werd 152.000 ton naar Nederland geëxporteerd, voornamelijk fritesaardappelen. Dat is een toename van 157% tegenover oktober 2020. De uitvoer naar België nam met 55% toe naar 79.000 ton. Ook de export van tafelaardappelen nam toe. Die vinden vooral hun weg richting Oost-Europa, naar landen als Tsjechië, Polen, Roemenië, Bulgarije en Hongarije.

Groei in aardappelproducten
Ook de export van diepgevroren aardappelproducten verliep goed afgelopen oktober. Onder meer de uitvoer naar Zuid-Amerika, Italië, Roemenië en Noord-Europa lieten een flinke groei zien ten opzichte van oktober 2020, toen de export overigens door de naweeën van de eerste coronagolf een flinke deuk had opgelopen. De export van aardappelzetmeel kwam in oktober 2021 uit op 105.000 ton, een toename van 26% ten opzichte van een jaar eerder. De Aziatische markt liet de grootste groei zien. De afzet van aardappelzetmeel en gedroogde aardappelproducten binnen de EU nam toe met circa 7.000 ton, vooral door tegenomen vraag uit Zweden, Nederland en Zuidoost-Europa.

Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden