Shutterstock

Nieuws Aardappelen

Historische prijsverhoging aardappelen door Emsland

17 Februari 2022 - Jurphaas Lugtenburg

De Duitse Emsland Group, producent van onder meer zetmeel en vlokken, Emsland Group voert voor het komend seizoen de grootste verhoging de aardappelprijs in de geschiedenis van het bedrijf door. Dat is nodig om verzekerd te blijven van voldoende grondstof zo maakt Emsland vandaag (donderdag 17 februari) bekend in een het bericht.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De basisprijs voor zetmeel- vlokken en granulaataardappelen wordt verhoogd met €12,50 per ton. Naast de verhoging van de basisprijs wordt de premie voor vroege levering (eind juli tot eind augustus) verhoogd met met €20 per ton om de fabriek vroeg op te kunnen starten. "De wereldwijd grote vraag naar agrarische grondstoffen in combinatie met enorme stijgingen van de teeltkosten voor boeren heeft geleid en leidt nog steeds tot sterk stijgende prijzen in alle productgebieden binnen de akkerbouw", schrijft Emsland in het bericht. "De vraag naar aardappelen is wereldwijd als zeer goed te omschrijven en er is een grote vraag naar grondstoffen bij gelijktijdig sterk verhoogde productiekosten, ook in de aardappelsector."

Na intensieve onderhandelingen en overleg met vertegenwoordigers vanuit de telers en tegen de achtergrond van de ontwikkelingen op de grondstoffenmarkten heeft Emsland besloten de aardappelprijs fors te verhogen. "Over de hele linie stijgen de prijzen van energie, logistiek, chemicaliën tot verpakkingsmaterialen. In een steeds krapper wordende grondstoffenmarkt is deze stap nodig om ook in de toekomst de aanvoer van aardappelen veilig te stellen en onze klanten optimaal te blijven bedienen", besluit Emsland het bericht.

Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden