chanonnat srisura / Shutterstock.com

Nieuws Aardappelen

Fritestekort in Azië is nog niet opgelost

20 April 2022 - Jurphaas Lugtenburg

De fastfoodketens McDonald's en het Japanse Lotteria hebben nog steeds moeite om aan voldoende frites te komen voor de Zuid-Koreaanse markt. De oorzaak zijn de verstoorde logistieke ketens door corona en weersextremen in de VS, de belangrijkste leverancier voor frites.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Lotteria en McDonald's plaatsten beide een online mededeling dat frites op de menukaart in sommige restaurants vervangen wordt door andere bijgerechten. The Korea Times meldt dat Lotteria al twee jaar frites met enige regelmaat vervangt door kaasstengels. Bij McDonald's in Zuid-Korea is de situatie beter. Een vertegenwoordiger van het bedrijf laat aan The Korea Times weten dat het fritestekort geen groot issue is, maar geeft wel aan dat ook bij McDonald's vanwege het fritestekort in een beperkt aantal vestigingen frites vervangen wordt door kipnuggets.

Europese frites als alternatief
Het moederbedrijf van Lotteria laat weten opzoek te zijn naar alternatieve leveranciers van aardappelproducten ter vervanging van de leveringen uit de VS. "We zijn vorig jaar begonnen met het importeren van diepgevroren aardappelproducten uit Europa om het hoofd te bieden aan herhaalde leveringsproblemen", zegt een woordvoerder van Lotteria aan The Korea Times. "De kwaliteit van aardappelen kan anders zijn dan van de Amerikaanse aardappelen, maar het veiligstellen van stabiele leveringen heeft de prioriteit." In Zuid-Korea zelf worden nauwelijks aardappelen geteeld vanwege lage financiële opbrengsten voor de telers volgens de krant.

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox