Agrifoto

Nieuws Aardappelen

Prijs vroege aardappelen op de PCA bovengemiddeld

6 Juli 2022 - Jurphaas Lugtenburg

Het aardappelseizoen stevent er op af in de mineur te eindigen voor de langbewaarders. Voor de start van het nieuwe seizoen lijken de kaarten vooralsnog anders geschud. Dat blijkt althans uit de eerste prijs voor de machinaal gerooide nieuwe aardappelen die PCA deze week publiceerde.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

"De prijs voor vroege aardappelen bedraagt meestal €20", schrijft PCA in het marktbericht van deze week. Er is overigens nog weinig handel in de aardappelen van de nieuwe oogst en er heerst een rustige stemming. De vraag komt hoofdzakelijk van schilbedrijven. De eerste PCA-notering van vroege aardappelen is dit jaar daarmee enkele weken eerder dan vorig jaar. De prijs ligt daarbij ruim boven het meerjarige gemiddelde voor deze tijd van het jaar.

Voor de rassen Fontane en Challenger zakt de prijs verder weg naar €12,50 tot €15 per 100 kilo. Ook hier is de stemming op de markt rustig en zijn er weinig transacties. Verwerkers zijn nauwelijks nog aan de markt en het aanbod blijft beperkt tot vrije aardappelen bij een beperkt aantal telers.

Bron PCA/Fiwap
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden