Restrain

Aangeboden door Restrain

Hoge pootgoedopbrengst met Restrain Ethyleen

3 Januari 2023

Om de kwaliteit en het rendement van zijn pootgoed te verhogen, gebruikt akkerbouwer Okke op den Kelder binnen zijn bedrijf Mts Peters – Op den Kelder al ruim vier jaar ethyleengas van Restrain.

Ethyleengas van Restrain doorbreekt de topspruitdominantie en onderdrukt de kiemgroei, waardoor de pootaardappel meer stengels produceert. "Dat zorgt voor een hoge knollenopbrengst, waar ik als pootgoedteler mijn geld mee verdien", vertelt Op den Kelder.

Aardappelkisten draaien
Voordat Op den Kelder aan de slag ging met ethyleengas draaide hij zijn aardappelkisten om de topspruit af te breken. De groei van zijn bedrijf maakte het echter lastiger om die methode in goede banen te leiden. Op den Kelder: "Elke paar weken moet je alle kisten draaien. Dat gaat maar met een kist tegelijk, waardoor iemand daar een hele dag voor op de heftruck moet zitten. Als je het dan met andere werkzaamheden druk hebt, kan je daar weleens te laat mee zijn. Dat resulteert bijvoorbeeld weer in te grote kiemen. Kortom, als je goede pootgoedteelt wilt bedrijven moet alles eromheen perfect zijn."

Goed alternatief
Met ethyleengas van Restrain vond Op den Kelder in 2018 een goed alternatief, dat makkelijk in gebruik is. "In goed overleg met de leverancier bepalen we het startmoment van de ethyleenbehandeling. Vervolgens wordt de generator voor ons geïnstalleerd en kunnen we snel aan de slag", zegt Op den Kelder, die verder weinig omkijken heeft naar het apparaat. "De generator houdt de ethyleenconcentratie zelf in de gaten en zorgt ervoor dat die op het juiste niveau blijft", vertelt hij. "Daarbij is het een voordeel dat je de pootaardappelen tijdens de ethyleenbehandeling kan sorteren zonder dat het invloed heeft op de werking van ethyleengas. Daardoor zit je niet vast aan een deadline voor het sorteren en kun je nog steeds goede resultaten boeken."

Hogere opbrengst
Op den Kelder ziet een positief effect van de ethyleenbehandeling op zijn eigen opbrengst. "Wij behandelen al onze pootgoedaardappelen met ethyleen. Daardoor halen we een hogere opbrengst in kilogram en krijgen we bovendien een mooiere maatverhouding van onze knollen." Dat maakt dat hij zeer tevreden is met het ethyleengas van Restrain, dat hij zeker aanraadt aan collega's. "Ik heb voor Restrain gekozen, omdat ik overtuigd ben van de techniek en weet wat het oplevert voor mijn bedrijf. Dus voor een hoger rendement van je pootgoed is het absoluut een goede optie!"

Waarom kiezen voor Restrain?
Ethyleengas van Restrain is de meest voordelige manier om het kiemen van uw aardappelen onder controle te houden. Wilt u meer weten over de voordelen van ethyleengas voor uw pootgoed en wat Restrain daarin voor u en uw bedrijf kan betekenen? Ontdek er alles over op onze website!

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox