Agrifoto

Nieuws Aardappelen

Duitsers poten nauwelijks meer aardappelen

19 Mei 2023 - Jurphaas Lugtenburg

Het aardappelareaal in Duitsland blijft dit seizoen vrijwel gelijk aan vorig seizoen. Dat verwacht althans het Duitse bureau voor de statistiek Destatis op basis van de eerste raming die vandaag (vrijdag 19 mei) is gepubliceerd. De grote verschuivingen in de Duitse akkerbouw zitten bij de granen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Volgens Destatis poten de Duitse akkerbouwers voor de oogst van 2023 267.000 hectare aardappelen. Dat is 0,2% meer dan vorig jaar en dus geen noemenswaardige verschuiving. In de categorie hakvruchten laat het areaal suikerbieten een grotere groei zien. Daarvan stijgt de beteelde oppervlakte met 0,5% naar 398.200 hectare.

Bijna de helft minder zomertarwe
Wintertarwe is met 2,85 miljoen hectare het grootste gewas bij onze oosterburen. Overigens is het areaal wintertarwe daarmee wel 1,4% gekrompen ten opzichte van vorig seizoen. In totaal wordt er 5,04 miljoen hectare wintergraan geteeld in Duitsland. De oppervlakte zomertarwe is met 45% gekrompen naar 28.800 hectare. Ook is er minder zomergerst, haver en korrelmaïs gezaaid. Het areaal koolzaad is wel fors toegenomen, met 7,6% naar 1,16 miljoen hectare.

Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden