Shutterstock

Nieuws Aardappelen

Lange zomerstop komt niet terug in verwerking

20 September 2023 - Jurphaas Lugtenburg - 6 reacties

Weinig vraag naar aardappelen en prijzen die onder druk staan, dat is het verhaal op de aardappelmarkt van het moment. Dat was begin augustus wel even anders toen het seizoen met hoge prijzen werd afgetrapt en verwerkers die relatief laat overstapten op de nieuwe oogst. In de verwerkingscijfers van augustus is dat overigens maar beperkt terug te zien.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In augustus werd 296.300 ton aardappelen verwerkt tot voorgebakken frites en overige diepgevroren producten, zo blijkt uit de cijfers van de Vereniging voor de Aardappelverwerkende Industrie (Vavi). De Nederlandse verwerkers hebben daarmee bijna 10.000 ton meer aardappelen verwerkt dan in augustus vorig jaar. Het cijfer is wel keurig in lijn met het vijfjarige gemiddelde dat op 295.700 ton staat.

Import
In augustus zijn wel meer aardappelen afkomstig uit het buitenland verwerkt vergeleken met vorig jaar, namelijk 134.800 ton afgelopen maand tegen 124.400 dezelfde maand een jaar eerder. In totaal is er 139.700 ton voorgebakken frites gemaakt en 25.600 ton overige diepgevroren aardappelproducten. Het verwerkingsrendement ligt relatief hoog op 55,8%.

Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden