Shutterstock

Nieuws HZPC

Gestolen geld HZPC is uit handen cybercriminelen

26 September 2023 - Jesse Torringa

Pootgoedhandelshuis Royal HZPC heeft stappen voorwaarts gezet in het onderzoek en de procedure van de cyberaanval dat het bedrijf trof op 14 september. HZPC geeft aan dat het geld uit handen is van de criminelen en gaat ervan uit dat het met vereiste juridische stappen het gestolen geld terugkrijgt.

Op donderdag 14 september was het handelshuis doelwit van een vorm van cybercriminaliteit. Een groot geldbedrag was overgeboekt naar de bankrekening van de criminelen. Vandaag (26 september) meldt het bedrijf dat het met 'een redelijk niveau van zekerheid' kan zeggen dat het geld op geblokkeerde rekeningen staat en uit handen is van de criminelen.

Inmiddels is er gestart met de vereiste juridische procedures om het geld terug te krijgen en het bedrijf geeft aan dat het ervan uitgaat dat dit zal slagen. Desalniettemin neemt het totale juridische proces mogelijk nog maanden in beslag.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jesse Torringa

Jesse is redacteur bij Boerenbusiness en focust zich met name op de akkerbouwsector waaronder graan en uien. Ook de kunstmestmarkt volgt hij op de voet. Daarnaast werkt Jesse op een akkerbouwbedrijf in Groningen met pootaardappelen als hoofdtak.
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Nieuws Aardappelen

Uitbetalingsprijs HZPC 40% hoger dan vorig seizoen

Nieuws aardappelen

Afzet HZPC blijft net steken onder miljoen ton

Nieuws Aardappelen

HZPC presenteert 35% hogere pootgoedprijs

Nieuws Aardappelen

HZPC ziet omzet niet stijgen maar pootgoedvolume wel

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden