Agrifoto

Nieuws Aardappelen

Agrico breidt areaal uit door overname TPC

19 Februari 2024 - Jurphaas Lugtenburg - 27 reacties

Pootgoedhandelshuis Agrico is van plan de pootgoedtak van The Potato Company (TPC) over te nemen, zo hebben beide bedrijven vandaag bekend gemaakt. TPC gaat als volwaardige dochteronderneming deel uitmaken van Agrico.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Na een meerjarige samenwerking was een overname de logische volgende stap. Het helpt de coöperatie het pootgoedareaal uit te breiden. "Deze overname draagt bij aan de groeidoelstelling van Agrico in een krimpende pootgoedmarkt in West-Europa", schrijft Mark Zuidhof, algemeen directeur van Agrico. "Hierdoor kunnen we ons nog sterker concentreren op de afzet en ontwikkeling van monopolierassen. Ook het distributienetwerk van TPC naar meer dan 60 landen is een uitstekende aanvulling op onze afzetkanalen."

Eigen identiteit blijft
TPC bestaat bijna 20 jaar en beschikt over circa 450 pootgoedrassen. Deels monopolierassen en deels vrije rassen. "TPC zal, als tweede afzetkanaal binnen de Agrico-groep, ook haar internationale activiteiten verder kunnen uitbreiden", schrijft Gaby Stet, eigenaar van TPC. "Voor onze telers kunnen we het rendement blijven waarborgen vanuit Agrico en voor de afzet blijven we zichtbaar onder de identiteit van TPC."

Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden