Agrifoto

Nieuws Aardappelen

McCain verkoopt CelaVita aan investeerder

4 Maart 2024 - Niels van der Boom - 6 reacties

Aardappelverwerker McCain heeft aardappelspecialistenbedrijf CelaVita in het Gelderse Wezep verkocht aan investeringsmaatschappij Nimbus. Dit bedrijf kwam ruim een half jaar geleden nog in het nieuws, toen het de vestiging in Cuijk van Aviko overnam. Daarmee voegt de investeerder een derde aardappelbedrijf toe aan zijn portfolio.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Sinds 2012 is de Canadese multinational McCain, eigenaar van CelaVita, dat al 55 jaar in Nederland koelverse aardappelproducten levert. Het bedrijf begon in 1967 met aardappelen verpakken en startte in 1972 met de verwerking van krielaardappelen. Zowel – via de retail – direct aan consumenten als ook aan industrie- en foodserviceklanten. Volgens McCain ligt hun Europese groeistrategie niet bij koelverse aardappelen, waardoor is besloten deze tak af te stoten.

Strategie doorzetten
"We hopen onder de vleugels van Nimbus de ingezette succesvolle koers van de laatste twee jaren een positief vervolg te geven", zegt CelaVita-directeur Henk Dollekamp. Voor telers heeft de overname geen directe gevolgen. McCain blijft voor komend oogstjaar de inkoop en levering van aardappelen verzorgen voor CelaVita.

Derde aardappelbedrijf
Nimbus is via deze overnames plots een grote speler geworden in koelverse aardappelen. In september werd bekend gemaakt dat Nimbus de vestiging in het Noord-Brabantse Cuijk van Aviko overnam. Dat gaat nu verder onder de naam Frespo.

Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden