Shutterstock

Nieuws Aardappelen

Managementwissel bij Weuthen Group

12 Juni 2024 - Niels van der Boom

Weuthen Group, de bekende Duitse aardappelhandel uit Schwalmtal, introduceert twee nieuwe gezichten binnen het bedrijfsmanagementteam. De huidige directeuren Ferdi Buffen en Karl-Josef Dammer nemen op termijn afscheid. Opvolging komt vanuit de eigen gelederen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Aardappelbedrijf Weuthen sorteert tijdig voor op het pensioen van beide directeuren en breidt het managementteam daarom uit. Karl-Josef Dammer stopt eind 2025 en wordt opgevolgd door Maria Kerres-Halcour. Zij werkt al geruime tijd als rechterhand van Dammer bij Weuthen en treedt toe tot het managementteam, waarin ze geleidelijk de taken van Dammer overneemt.

Buffen nog 5 jaar
Ferdi Buffen, het boegbeeld van het bedrijf en tevens een prominent figuur in de Europese aardappelsector, blijft nog ongeveer vijf jaar bij Weuthen betrokken. Zo kan hij het nieuwe managementteam ondersteunen, dat met begeleiding verdere ervaring op kan doen. Vanaf 1 januari volgend jaar treedt Otto Winkelhag toe tot het management. Hij is momenteel verantwoordelijk voor de IT-afdeling van de RWZ-groep en is opgeleid als bedrijfseconoom en heeft een agrarische achtergrond.

'Grote plannen'
"Met deze wisseling hopen we het succesverhaal van Weuthen ook in de toekomst door te zetten", zegt RWZ CEO Christoph Kempkes. "Het sympathieke duo wordt een kleurrijk kwartet met de toetreding van Kerres-Halcour en Winkelhag. De ruime overgangstijd geeft Dammer en Buffen tijd om hun kennis over te dragen, want gezamenlijk hebben we grote plannen."

Ook Buffen is tevreden met zijn managementcollega's, zo zegt hij: "Ze hebben de juiste instelling en deze stap laat zien dat Weuthen een solide langetermijnstrategie heeft. Dat is belangrijk voor onze partners in de sector en voor onze medewerkers."

Bijna 140 jaar
Wilhelm Weuthen GmbH & Co. werd in 1885 opgericht in Schwalmtal, gelegen op een steenworp van de Nederlandse grens. Vanuit deze strategische ligging is het bedrijf aanwezig in Duitsland, Nederland en België. Het aardappelbedrijf richt zich op de handel in fritesaardappelen, tafelaardappelen en uien. Daarnaast verhandelt het uien. Onder de vlag van Weuthen vallen ook Strahmann Potato, Kartoffel Centrum Bayern en Raiffeisen Agrarhandel Pfalz. In Nederland heeft het een samenwerkingsverband met het Zeeuwse Select Potato en Agrea uit Limburg.

Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden