Inside Peen

Blijft de peenmarkt ook na Pasen druk?

12 April 2019 - Anne Jan Doorn

Op de peenmarkt is het duidelijk drukker, wat vooral te maken heeft met de komst van Pasen. De handelaren merken dat er meer vraag is, al is die vraag niet extreem. Het is daarbij nog maar de vraag of de markt ook na Pasen druk blijft. Bovendien zijn er zorgen over de kwaliteit.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De DCA-notering voor B-peen blijft onveranderd op €25 tot €33, met een gemiddelde op €29 per 100 kilo (Klasse 1). Daarbij wordt gemeld dat deze prijs alleen betaald wordt voor goede kwaliteit. Dit omdat er momenteel ook veel slechte kwaliteit in de markt is. Daarnaast zit er veelal amper 600 kilo in de kist.

De gemiddelde notering voor schaaltjespeen zakt met €1 tot €29 per 100 kilo. Dit heeft met name te maken met het feit dat de bovenkant van de prijsranche in de markt iets gezakt is. Voor C-peen komt de bovenkant juist iets hoger uit, waardoor de gemiddelde prijs met €1,50 stijgt naar €30 per 100 kilo.

Verse peen
De handelaren melden wel dat het drukker is op de markt, voornamelijk door Pasen. Desondanks geven veel van hen aan ongerust te zijn over de vraag na Pasen. Daarbij wordt Duitsland ondertussen al beleverd vanuit Israël, Portugal en Spanje. Dat betekent dat de vraag naar Nederlandse peen vanuit dat land weg zou kunnen vallen, gezien de voorkeur wordt gegeven aan verse peen.

De druk van de biologische peen op de gangbare markt is nog steeds wel aanwezig, al neemt deze wel iets af. De prijs voor biologische peen komt deze week zelfs iets onder de prijs voor gangbare peen uit.

Bekijk hier de laatste noteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden