Shutterstock

Inside Peen

Prijsverschil tussen grove en fijne peen loopt op

10 Mei 2019 - Anne Jan Doorn

Terwijl het seizoen van peen van de oude oogst langzaam ten einde loopt, wordt het prijsverschil tussen grovere en fijnere peen steeds groter. Dat is tevens terug te zien in de DCA-notering Peen.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Er is nog vraag naar grovere peen, wat te maken heeft met het feit dat dit in het buitenland nog niet beschikbaar is. Nederlandse peen van de oude oogst heeft op dat gebied een voordeel. Ook speelt mee dat oudere peen vaak beter te bewaren is. Doordat er al veel fijnere schaaltjespeen vanuit Spanje en Israël op de markt komt, is de vraag naar dit product wat minder.

Lichte prijsdaling
Dat er minder vraag is naar de peen is ook terug te zien in DCA-notering Peen. De prijs voor C-peen is namelijk hoger dan die van schaaltjespeen. In week 19 wordt voor C-peen een gemiddelde prijs van €32 per 100 kilo genoteerd, terwijl de prijs voor schaaltjespeen met €1 daalt naar €29 per 100 kilo. De notering voor B-peen daalt met €0,50 tot €29 per 100 kilo.

Nu het einde van het seizoen nadert, sluiten ook de eerste spoelers de deuren. Het is momenteel lastig om de laatste peen in handen te krijgen, en dat ondersteunt het huidige prijsniveau. Daarentegen zal het moeilijk zijn om de prijs nog omhoog te stuwen. Vanuit België wordt nog wel peen gekocht, maar niet voor hogere prijzen.

Bekijk hier de laatste noteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden