Shutterstock

Inside Peen

Nieuwe peen creëert druk op peenmarkt

7 Juni 2019 - Anne Jan Doorn

De vraag naar peen van oogst 2018 is zo goed als voorbij. De oude oogst heeft te lang op een hoog prijsniveau gestaan, en momenteel komt overal nieuwe peen vandaan.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Er wordt nog wel oude peen geëxporteerd, onder meer naar België, maar over het algemeen wordt er momenteel overgegaan op nieuwe peen. Dit zorgt voor spanning bij de telers die nog oude peen hebben zitten. Het prijsverschil tussen de oude en nieuwe oogst moet echter nog wat groter worden om oude peen weer interessant te laten zijn.

Partijen over
Er is volgens de handelaren te lang gehandeld op hoge prijzen, waardoor Nederlandse peen nu niet meer interessant is. De vroege peen is immers gearriveerd. De verwachting is dat er partijen blijven staan. Daarentegen is nog wel wat vraag naar grove peen, met name omdat de vroege peen niet altijd kan voldoen aan de grofte die soms gevraagd wordt.

Dit heeft echter niet kunnen voorkomen dat de prijs voor grove peen een daling laat zien. De DCA-notering van C-peen komt namelijk uit op €27 tot €33 per 100 kilo, wat betekent dat de gemiddelde prijs met €3,50 daalt. In de notering voor B-peen is ook een daling van €1,50 zichtbaar, waardoor deze uitkomt op €24 tot €29 per 100 kilo. Daarbij moet wel gemeld wordt dat de handel erg dun is. De handel in schaaltjespeen is voorbij.

Bekijk hier de laatste noteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden