Agrifoto

Inside Peen

Handel in nieuwe peen is niet wild

28 Juni 2019 - Anne Jan Doorn

De handel in nieuwe peen vanuit Limburg is gestart. De prijs is sinds vorige week gedaald en de handel is niet wild. Dat komt doordat er weinig handel in vrije peen is. De oude peen speelt niet meer mee.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De prijs voor nieuwe B-peen startte vorige week op ongeveer €25 per 100 kilo, maar inmiddels is die prijs gedaald naar €18 tot €20 per 100 kilo (af Limburg). Hoewel er behoorlijk wat vrije peen in Limburg staat, is er nog weinig vrije handel. De afnemers beperken zich tot de contracten.

Aangezien de handel de peen die onder contract is vastgelegd nog niet goed kwijt kan, wordt er gewacht met het aankopen van de vrije peen. Dit drukt de prijs van vrije peen omlaag richting de contractprijs. Telers gaan daar in mee, want die willen niet dat deze peen blijft staan. Het gewas is door het beregenen en de bijbehorende temperatuurschommelingen ook niet heel sterk.

Binnenkort meer aanbod 
Daarnaast wordt met ongeveer 2 weken al nieuw aanbod vanuit Zeeland verwacht. Ook is er meer peen gezaaid in Limburg. Samen zorgt dat voor druk op de markt. De C-peen komt er met circa 10 dagen aan. De handel in oude peen gaat nog over restjes en lage prijsniveaus.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden